Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Το γρηγορότερο αυτοκίνητο στον κόσμο!

Ο Αμερικανός κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων Shelby Supercars (SSC)...
θέλει να κάνει ρελάνς στη Bugatti Veyron 16.4 Super Sport και να γίνει και πάλι κάτοχος του τίτλου για το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο.

Η SSC έγινε κάτοχος του ρεκόρ το 2007 με το μοντέλο της SSC Ultimate Aero, που κατέγραψε ανώτατη ταχύτητα 414 χλμ./ώρα, τρία χρόνια αργότερα εκθρονίστηκε όμως από τη βελτιωμένη έκδοση της Bugatti με 1.200 ίππους απόδοση και 431 χλμ./ώρα. Ακόμη όμως και η "απλή" Βugatti Veyron 16.4 με τον ηλεκτρονικό κόφτη για συντήρηση των ελαστικών της έπιανε τα 415 χλμ./ώρα και ήταν -έστω και οριακά- γρηγορότερη από τον αντίπαλό της made in USA.

Τώρα επανέρχονται οι Αμερικανοί με ένα νέο τετράτροχο πύραυλο, το μοντέλο Tuatara, του οποίου η τελική ταχύτητα φτάνει τα 434 χλμ./ώρα. Η εν δυνάμει παγκόσμιος πρωταθλητής ταχύτητας εφοδιάζεται με ένα θηριώδες V8 μοτέρ 7 λίτρων, δύο τούρμπο και 1.350 άκρως ατίθασα άλογα. Για να καθηλωθεί το βάρος του αυτοκινήτου χαμηλά, κατασκευάστηκαν το σασσί, το αμάξωμα και οι τροχοί από πανάλαφρα -και πανάκριβα- ανθρακονήματα, ενώ το ντιζάιν του Tuarara ανέλαβε ο Ιταλός σχεδιαστής Τζέισον Καστριότα, που έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε γνωστές μάρκες, όπως η Ferrari, η Maserati και η Saab.

H SSC σκοπεύει να περιορίσει την παραγωγή του γρηγορότερου μοντέλου της στα 100 κομμάτια και υπολογίζει ότι κάθε χρόνο θα κατασκευάζει από 16 έως 24 αυτοκίνητα. Η τιμή του Tuatara καθορίστηκε στις 970.000 δολάρια, δηλαδή περίπου 682.000 ευρώ και ήδη ξεκίνησαν οι παραγγελίες. Τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν τον Ιούλιο του 2013, όμως οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν μόνον το εξωτερικό χρώμα του αμαξώματος και τα υλικά στο θάλαμο επιβατών, καθώς ο υπόλοιπος εξοπλισμός είναι κομπλέ και στάνταρ.

* Αξίζει να δείτει το βίντεο, όπου κοντράρονται μεταξύ τους στην πίστα του Λε Μαν οι προηγούμενοι κάτοχοι του παγκόσμιου ρεκόρ ταχύτητας Bugatti Veyron 16.4 Super Sport και SSC Ultimate Aero!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου