Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Είναι νεκρός ο «Happy Feet»;


Υπάρχουν φόβοι ότι ο πιο διάσημος πιγκουίνος του κόσμου, ο γνωστός σε όλους μας «Happy Feet» έγινε τροφή κάποιου αρπακτικού.
Ο αυτοκρατορικός πιγκουίνος είχε βρεθεί πριν από εννέα μήνες σε μια παραλία της Νέας Ζηλανδίας να τρώει άμμο πιστεύοντας ότι είναι χιόνι, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει σοβαρά η ζωή του.
Στα τέλη Αυγούστου ο Happy Feet, όπως βαφτίστηκε από τους διασώστες του χάριν της ταινίας, επιβιβάστηκε στο ερευνητικό σκάφος Tangaroa, ένας χώρος του οποίου διαμορφώθηκε ειδικά για να τον φιλοξενήσει και λίγες ημέρες μετά ελευθερώθηκε στον Νότιο Παγωμένο Ωκεανό, κοντά στις νήσους Κάμπελ, περίπου 2.000 χιλιόμετρα από τις ακτές της Ανταρκτικής.
Ωστόσο, ένα gps που είχαν τοποθετήσει οι ειδικοί για να καταγράφουν τις κινήσεις του και να επέμβουν εάν υπάρξει ανάγκη, σταμάτησε ξαφνικά να λειτουργεί.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών είναι πιθανόν η συσκευή να αποκολλήθηκε και να βρίσκεται στον πάτο του ωκεανού διαφορετικά φοβούνται ότι ο πιγκουίνος υπήρξε θύμα κάποιου μεγαλύτερου πλάσματος.
Θυμηθείτε την απελευθέρωση του πιγκουίνου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου